NGC er klar til at modtage prøver fra fem nye patientgrupper – se de faglige anbefalinger

Publiceret 23-03-2022

Styregruppen for implementering af personlig medicin har godkendt anbefalingerne for fem nye patientgrupper. Det betyder, at Nationalt Genom Center (NGC) er klar til at modtage blodprøver til helgenomsekventering fra d. 14. marts.

Koncerndirektør i Region Syddanmark og næstformand i styregruppen for implementering af personlig medicin, Kurt Espersen, siger:

 ”Det glæder mig, at endnu fem patientgrupper får gavn af genetiske analyser, og at danske eksperter har arbejdet sammen om at konkretisere, hvilke patienter, der skal tilbydes en genetisk analyse i forbindelse med et udredningsforløbDet vil forhåbentlig føre til, at patienterne får et hurtigere og mere præcist svar på, hvad de fejler og hvad den evt. videre mere præcise behandling skal være – og at det sker uanset, hvor de bor i Danmark.”

Ibrugtagningsforløb for nye fortolkende afdelinger er igangsat, og når det er gennemført, kan de fortolkende afdelinger gå i drift med patientprøver. Opgaven med intern koordinering og endelig udmelding om idriftsættelse af den enkelte patientgruppe varetages i regionalt regi.

Læs de faglige anbefalinger fra de nationale eksperter, og find rekvisitionsblanketter samt indikationer og kriterier for de enkelte patientgrupper.