Tilmeld dig årsmøde 2022, og læs papiret "1000 tanker om personlig medicin"

Publiceret 06-05-2022

NGC åbner tilmeldingen til årsmøde 2022 med papiret ”1000 tanker om personlig medicin”. Det er et papir, der samler op på årsmøde 2021 og har hovedvægt på det internationale perspektiv på den videre udvikling af personlig medicin.

Du kan bl.a. læse, at Mark Caulfield, professor of Clinical Pharmacology, tidligere Chief Scientist i Genomics England, slår effekten af at benytte genetiske analyser i større omfang fast ved at sige:

"Uanset hvornår du tager en test, ser vi en stigning på cirka 30% i diagnose fra en helgenomsekvensering. Så det virker."

Richard Rosenquist, professor of Clinical Genetics, Director i Genomic Medicine Sweden, fortæller, at det i øjeblikket tager fra fem dage til to uger at sekventere et helt genom i Sverige, og siger:

"Nu er helgenomsekventering (WGS) blevet implementeret på tre genomcentre i Sverige; i 2021 er tæt på 5.000 helgenomanalyser blevet udført, og det tal stiger, for det går hurtigere og hurtigere."

Direktør i Nationalt Genom Center Bettina Lundgren siger:

”Erfaringerne fra Genomics England viser, at udvikling af personlig medicin kræver meget data, involvering af de bedste eksperter og fagfolk samt samarbejde på tværs. Det er derfor vigtigt at udvikle og implementere de rette organisatoriske rammer, som Danmark har gjort det med en national governance-model og ikke mindst at få fastholdt og videreudviklet en infrastruktur for indsamling, organisering og opbevaring af store mængder data, som kan komme ud og virke i patientbehandlingen og forskning i nye og forbedrede behandlinger.”

Læs "1000 tanker om personlig medicin" her

Tilmeld dig årsmødet 2022 her